Mám dlouhé, husté vlasy a poměrně nedávno jsem zjistila, že jsou taky vlnité. Ono totiž když se používá správná péče o vlasy, člověk se občas diví, co má na hlavě. 🙂
Dříve jsem přírodní kvalitu vlasové kosmetiky řešila jen u šamponů, protože ten přichází do styku s pokožkou hlavy. Nedávalo mi moc smysl, proč používat i přírodní vlasový kondicionér a vlasovou masku, když si je přímo na hlavu nedávám. Později jsem pochopila, že je to sice pravda, ale voda se všemi těmi škodlivými látkami odteče a my ji potom vyčištěnou vypijeme. A co si budem, když ve vodě mohou po jejím vyčištění zůstat rezidua antibiotik, léků a hormonů, proč do něčeho tak cenného jako je voda přidávat další srágory?

SPRÁVNÁ PÉČE O VLASY

Řekla bych, že 90 % lidí o své vlasy pečuje špatně. Jak by to tedy mělo vypadat? Při mytí vlasy namočíme, aplikujeme šampon, napěníme a smyjeme. Toto opakujeme ještě jednou. Vážně. Proč? První umytí šamponem otevře strukturu vlasu, ale neočistí vlas do hloubky. To zajistí až druhá aplikace šamponu. Takže znovu napěníme a smyjeme.
Nyní obvykle aplikujeme kondicionér, ale tím akorát uzavřeme nevyživený vlas. Využijeme tedy toho, že máme strukturu vlasu otevřenou a naneseme na vlasy vlasovou masku, a to od půlky délky vlasů až ke konečkům a necháme působit podle návodu. Masku smyjeme a stejným způsobem aplikujeme kondicionér, který strukturu vlasu uzavře. Pokud máte bezoplachový kondicionér (leave-in), nesmýváte, ostatní ano. Vlasové masky a kondicionéry nedáváme až k pokožce hlavy, protože by zatížily konečky, pak by se vlasy víc a rychleji mastily. No a nyní je vlas umytý a skvěle ošetřený, neměl by se vysušovat a třepit, uvidíte samy.
Protože mám vlnité vlasy, dělám to tak, že při umývání vlasů při aplikaci masky si mokré vlasy rozčešu, masku tak hřebenem roznesu na všechny vlasy. Pak už vlasy nerozčesávám. Po umytí do ručníkem osušených vlasů aplikuji gel do vlasů a vymačkám vlny pomocí fénu s difuzérem. Kdyby vás zajímalo víc, napište, můžu se víc rozepsat.
Ráda bych ještě zmínila, že je velmi důležité, abyste používaly vlasovou kosmetiku přesně podle typu vašich vlasů (suché, barvené, mastné, s lupy atd.). Jen tak dosáhnete toho, aby byly zdravé a díky tomu dobře vypadaly.

ŠAMPONY

Osobně zbožňuji šampony od Urtekramu. Jejich největší pecky jsou jednoznačně Nordic Berries a Rhassoul (bacha, trochu špiní vanu, obsahuje totiž marocký jíl, ale je boží). Oproti jiným přírodním šamponům bohatě pění. Také jemně voní a jejich půllitrové balení vydrží opravdu dloooouho.

MASKY

Co se týče masek, dávám přednost značce laSaponaria a masky často měním, aby se vlasy nezvykaly. Tato značka má vlasovou masku pro hydrataci a lesk, masku pro posílení a obnovu vlasů  a masku pro objem. Mají příjemnou vůni a skvělé složení. Na vůně jsem hodně citlivá, některé mi dokážou rozjet i migrénu, proto vůně víc řeším obzvlášť u vlasové kosmetiky, protože vlasy jsou neustále u obličeje.

KONDICIONÉRY

Nejradši používám bezoplachové kondicionéry, a to opět od laSaponaria. Jako první mohu doporučit laSaponaria s moringou, jako druhý laSaponaria pro kudrnaté vlasy (samozřejmě za předpokladu, že se vám vlasy taky vlní). Oba kondicionéry mají svěží, lehkou vůni a konzistenci, takže vlasy po jejich aplikaci máte hezky lehoučké. Pokud chcete oplachový kondicionér, zkuste Logona kondicionér pro lesk.

VLASOVÉ OLEJE

Vlasové oleje nejsou pro vlasy nijak přínosné, mohou je spíš zatížit jak složením, tak vahou. Vlasy pak bývají zplihlé. Osobně oleje na vlasy používám, ale pár hodin před jejich mytím. Ale je to spíš pro můj pocit…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.